Imprimeix
PDF

DIRECTOR DE LA COLLA ELS VALERIOS

Fernando Fenández Pérez

Fernando Fernández Pérez

Naix a la Vila Joiosa, Alacant, en 1986, començant a tocar la guitarra i el llaüt a la edat dels 7 anys i presentant-se al públic amb l’orquestra de pols i plectre de dita localitat al poc temps d’haver començat. Des del 2008 és llicenciat en música especialitat de guitarra en el Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears, i actualment cursa la llicenciatura de segon cicle d’Història i Ciències de la música en la universitat de la Rioja. És el director musical de la “Colla de dolçainers i Tabaleters Els Valerios” i membre fundador d’aquesta.

Amb nou anys ingressa en el Conservatori Professional de Música i Dansa Pérez Barceló de Benidorm, rebent les seves primeres classes oficials de guitarra amb José Vicente Arroniz i amb Núria Peña. Amb ells realitzà els estudis de grau elemental i grau mitjà.

Ha realitzat els estudis superiors de música, especialitat de guitarra, amb professors il·lustres com Gabriel Estarellas, Miquel Àngel Aguiló, Iliana Matos i Pablo Santacreu. En el recital de final de carrera i en el treball d’investigació final de carrera obtingué la màxima qualificació.

Ha realitzat diversos concerts com a guitarrista solista, on cap destacar la seva actuació en el Primer Festival de música Torre de Canyamel (Mallorca) en 2008, o la participació en el Concert de joves solistes vilers (La Vila Joiosa). En 2010 va estrenar el primer concert per a guitarra i banda amb l’Ateneu musical de La Vila Joiosa i amb l’AMSCA d’Ador. També ha participat com a solista en la banda del Conservatori professional de Benidorm. És destacable la seva actuació en el Reial Casino de Múrcia en 2011 junt al violinista Jaume Llinares.

En febrer de 2010 va aconseguir el segon premi del XII concurs d’interpretació musical de Benidorm especialitat guitarra.

Com a dolçainer, va començar els seus estudis als 8 anys en la “Colla de xirimites i tabalets l’Aixihuili” de la Vila Joiosa. Ha realitzat actuacions amb la dolçaina per quasi tota la província d’Alacant, València i Múrcia, però s’ha de destacar la seva participació en diverses poblacions tant d’àmbit nacional com a l’estranger: Intercanvi amb el grup de danses i gaites “Airiños do Eume” a Pontedeume (Galícia) en el 1999, diverses actuacions en la Expo 2000 en Hannover (Alemanya) amb la representació valenciana del pavelló d’Espanya, concert i passacarrers a Sant Antoni (Eivissa) junt a uns cantants d’albaes de València en 2001, diverses actuacions en Vitré (França) en commemoració del 1000 aniversari del seu nomenament com a ciutat en 2009 junt als grups de danses de la Vila Joiosa “Centener” i “Almadrava”.

Actualment és professor de guitarra, llaüt, bandúrria, solfeig i cor en les escoles de música Ateneu Musical de la Vila Joiosa i Batiste Mut de Campello.

Els Valerios en la xarxa

Contacte

Colla Els Valerios de La Vila Joiosa.

Si vols contactar amb nosaltres per alguna desfilada, festa de barri, processó, festa privada o el que vullgues, fes-ho a través de l'enllaç de baix.

Contactar

Xarxes Socials

TwitterFacebook