Imprimeix
PDF

COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS ELS VALERIOS

 

COLLA ELS VALERIOS

En l’any 2004 un grup d’amics amb les mateixes inquietuts musicals va tindre la idea de crear de nou un grup de xirimites i tabalets en La Vila. Estos eren Francisco Valero (tabaleter), Héctor Llorca (xirimiter), Fernando Fernández (xirimiter) i Jose Jaime Morales (xirimiter). Es va crear el Grup de xirimiters i tabaleters Els Valerios. Més tard, van rebre l’ajuda i la col·laboració de Ángel Sánchez (xirimiter). En juliol del mateix any es crea la pàgina web www.elsvalerios.com que dóna vida en Internet a este nou grup, la qual la crea i segueix administrant Héctor Llorca.

Després de noves incorporacions al Grup, es decideix donar d’alta l’associació amb el nom de “Colla de Dolçainers i Tabaleters ELS VALERIOS”, es redacten els Estatuts, es sol·licita el CIF i es per tant que, des del 26 de setembre de 2007, estem legalment constituïts com a nova societat cultural sense ànim de lucre en La Vila Joisa.

El Director de la Colla es Fernando Fernández Pérez, i la actual Junta Directiva es forma de la següent manera: José Jaime Morales (President), Ximo Devesa (Vicepresident), Pere J. Sellés (Secretari), Jaime Marcet i Andrés Ruiz (Tresorers), Kike Galvañ, Jordi Sáez, Juantxo Ortíz de Zárate i Paco Pepe Romero (Vocals).

Amb la il·lusió de poder arrancar amb el concert de presentació amb millores musicals per part de tots els components, s’empren el projecte de l’Escola de Música de la Colla, on es dóna Llenguatge Musical (també Adults), Dolçaina, Percussió i Conjunt Instrumental (Colleta), de la qual és Director i Mestre de Dolçaina P. Héctor Llorca Esquerdo.

Entre les diferents actuacions que ha realitzat la Colla des dels seus inicis i les col·laboracions entre altres associacions, caben destacar: cavalcades de Reis Mags en La Vila, passacarrers nadalencs amb l’Associació Vilera d’Empresaris (AVEA) i la Asociación Española Contra el Cáncer (AECC), balls amb els Grups de Danses “Centener”, “Almadrava” i "l'Aixama", passacarrer de Sta. Cecília, Romeria de l'Associació Santa Marta, desfiles en altres poblacions, Trobada Internacional en Vitre (Normandia), viatje a Astúries amb el Grup de Danses Centener de La Vila Joiosa, i altres.

Cap dir també que la I Setmana Cultural va ser el primer projecte de prou grandària que va presentar la Colla ELS VALERIOS en l’any 2009, ja que, en total i contant amb l’acte d’arreplegà d’educands, van ser cinc dies d’actuacions.

La Colla ve actuant habitualment en els actes de Llàgrimes de Sta. Marta de La Vila Joiosa, on estan el III i IV Festival de Música Festera, on es realitzen concerts amb obres de Antonio de la Asunción Andrés i José Rafael Pascual Vilaplana, junt amb tres bandes de música, i es graven els cds "MÚSICA, PÓLVORA I DESEMBARC" 2010 i 2011. 

La colla ha enregistrat en 2011 el cd "Melodies de Desembarc" amb música festera, on els beneficis de la seua venda son per a l'AECC. 

En 2011-2012 ha organitzat els 2 cursos de "Anatomia de la Respiració" de Paloma Mora en el Teatre-Auditori de La Vila Joiosa, certificats per la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters.

Durant el curs 2011-2012 va participar com a Colla Pilot dins del I Curs de Direcció de Colles que va organitzar la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT).

El 10 de novembre de 2012, dins dels actes de la festivitat de Santa Cecilia, es celebra el 5é Aniversari de la Colla, fent un homenatge a Paco Valero i convidant al Grupo "El Allar" de Aluche (Madrid).

El 3 de juny de 2013 vam ser convidats a participar en el 75é aniversari de l'ONCE a Madrid. 

Hui en dia es compta amb 30 músics en la Colla i 55 alumnes en l’Escola d'Educands.

 

 

Els Valerios en la xarxa

Contacte

Colla Els Valerios de La Vila Joiosa.

Si vols contactar amb nosaltres per alguna desfilada, festa de barri, processó, festa privada o el que vullgues, fes-ho a través de l'enllaç de baix.

Contactar

Xarxes Socials

TwitterFacebook