P. Héctor Llorca Esquerdo-Colleta

P. Héctor Llorca Esquerdo

PROFESSOR DE DOLÇAINA i CONJUNT INSTRUMENTAL

 

DIRECTOR DE L’ESCOLA

 

 

 

Naix a Altea en 1980 i prompte es trasllada a La Vila Joiosa. És Tècnic Especialista en Informàtica de Gestió. Trau el Títol Professional de Música en la especialitat de Piano al Conservatori Professional de Música i Dansa José Pérez Barceló de Benidorm, de Saxofó al Conservatori del Grau de Gandia i de Dolçaina al mateix conservatori amb Premi Extraordinari, obtenint la màxima qualificació. Ha cursat part de l’itinerari del Grau de Musicologia al Conservatori Superior de Música Oscar Esplà d’Alacant i de Dolçaina al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

En l’àmbit de la Direcció ha assistit al Curs d’estiu de Direcció de Banda de Villena amb el Mestre José R. Pascual Vilaplana. Ha cursat el 1r Curs de Direcció de Banda 2010-2011 en Otos amb José Rafael Pascual Vilaplana. I II Curs de Direcció de Colles de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters 2011-2012 i 2012-2013 amb els Mestres Pere Molina i González i Juan Carlos Sempere Bomboí. 2014 assisteix al X Curs de Direcció de Banda de la Seu Universitària de Villena en les especialitats de Direcció i Instrumentació, amb els mestres José R. Pascual Vilaplana, Jan Cober, Eugene Corporon i Carlo Pirola.

Ha participat en l’enregistrament dels CDs “Melodies de Desembarc” de la Colla Els Valerios de La Vila Joiosa amb el patrocini de La Caixa, “Va de Moros Marinos” amb la Unió Musical de la Pobla del Duc amb el patrocini de Caixa Ontinyent, “20 anys” pel 20 aniversari de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters amb la Colla Federal i “El Jugador de Petrer” de la rondalla d’Enric Valor amb música de David Valera Ruiz. I ha col·laborat com a assessor musical en la gravació del CD “Dolçaines d’Argent” pel 25 aniversari de la Colla La Degollà d’Alcoi i en “Sons de Castalla” del 25 aniversari de la Colla El Sogall de Castalla.

Com a solista ha interpretat “Enderivell” amb la Unió Musical de La Nucía, “Muixerangues al cel” amb la Banda de l’Escola Municipal de Música de Sant Antoni de Portmany (Eivissa), “Records d’estiu” amb la Unió Musical de La Nucía, “Muixerangues al cel” amb la Banda “La Primitiva” de Callosa al ADDA d’Alacant i “Neus Bernabé” fent l’estrena del pasdoble per a colla i metalls de David Valera amb la Colla Els Valerios a l’Auditori de La Vila Joiosa. Ha col·laborat amb el prestigiós gaiter Carlos Núñez i la Colla La Xafigà de Muro en diverses actuacions a Alacant i al Festival Intercèltic de Lorient (França).

Ha obtingut el Primer Premi en el II i III Certamen de Música Festera d’Agost, acompanyant a la Societat Musical La Amistad de Villafranqueza en el 2014 i a la Armónica de Cox en el 2015. Segon Premi acompanyant a la Colla El Sogall de Castalla al I Certamen per a Gran Colla de Dolçaines i Percussió Ciutat d’Ontinyent 2016. Primer premi acompanyant a la Colla Larraix de El Campello al II Certamen per a Gran Colla de Dolçaines i Percussió Ciutat de Castalla 2017.

Ha sigut membre directiu de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters 2012-2019, formant part de la Comissió Pedagògica, tractant la formació dels músics i de les colles federades i formant part de l’equip gestor de la Colla Federal.

Ha impartit classes de Piano i Llenguatge Musical a les escoles de l’Agrupació Musical Mediterráneo de la Vila Joiosa, la Lira Relleuense de Relleu, la Sociedad Musical y Cultural Virgen de las Nieves de Aspe i el Ateneo Maestro Gilabert de Aspe. I ha dirigit i donat classes de dolçaina a la Colla El Tossal de Sant Vicent del Raspeig, a la Colla Els Amuntegats de Sant Joan d’Alacant i a la Colla Larraix de El Campello.

En la actualitat és el Mestre de Dolçaina i Colleta i Director de la Colla Els Arreplegats de Xixona, Mestre de Dolçaina i Colleta i Director de l’escola de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Els Valerios de La Vila Joiosa, Mestre de Dolçaina i Director de la Colla l’Algar de l’Associació Amics de la Música de Callosa d’en Sarrià, Mestre de Dolçaina de la Colla El Sogall de Castalla i Mestre de Dolçaina de la Colla la Bassa La Vila de Biar.

error: El contingut està protegit!!
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad